به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان تکاب
توصیههای مهم برای پیشگیری از بیماریهای منتقله از آب و غذا

توصیههای مهم برای پیشگیری از بیماریهای منتقله از آب و غذا:
در مورد غذا:
✅از مصرف غذاهای خیابانی، فلهای و غیر بهداشتی خودداری کنید.
✅مواد غذایی خام (گوشت، تخممرغ، سبزیجات) را کاملاً بشویید و در دمای مناسب نگهداری کنید.
✅غذا را بهطور کامل بپزید؛ بهویژه گوشت و غذاهای دریایی.
✅غذاهای پخته را بیش از ۲ ساعت در دمای محیط نگه ندارید.
✅برای گرم کردن مجدد غذا، حتماً آن را به طور کامل داغ کنید.
✅از تماس مواد غذایی خام با غذاهای پخته (روی تخته گوشت، ظروف و…) خودداری کنید.
✅سبزیها را ضدعفونی و شستوشوی کامل کنید (سه مرحلهای: شستوشو، انگلزدایی، گندزدایی).
✅از یخهای فلهای و غیر بهداشتی در نوشیدنیها استفاده نکنید.
���� در مورد آب آشامیدنی:
✅فقط از آب سالم و مطمئن (شبکه لولهکشی، بستهبندیشده یا جوشاندهشده) استفاده کنید.
✅در صورت مشکوک بودن به کیفیت آب، آن را حداقل ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید.
✅در مناطق روستایی از کلر یا قرصهای گندزدایی برای تصفیه آب استفاده شود.
✅از نوشیدن آب چشمه، رودخانه و تانکرهای غیرمطمئن خودداری کنید.
���� بهداشت فردی و محیط:
✅قبل از تهیه یا خوردن غذا و پس از استفاده از سرویس بهداشتی، دستها را با آب و صابون بشویید.
✅ظروف و سطوح آشپزخانه را همیشه تمیز نگه دارید.
✅از سرو غذای مشترک در سفره یا ظروف آلوده بپرهیزید.
✅زبالهها را به موقع دفع و از تجمع آنها در اطراف محل زندگی جلوگیری کنید.