تحصیلات: کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای
______________________________________________________________________________________________________________
مهمترین برنامه سلامت کار عبارتند از:
الف- سلامت کار
اجرای برنامه ارگونومی
اجرای برنامه سلامت قالیبافان
نظارت بر کنترل عوامل زیان آور محیط کار در کارگاهها
اجرای برنامه بهداشت کشاورزی
بهداشت پرتوکاران
نظام مراقبت بیماریهای شغلی و نظارت و انجام معاینات شغلی (دوره ای و بدو استخدام)
تشکیلات بهداشت حرفه ای ( خانه بهداشت کارگری - کمیته های بهداشت حرفه ای – ایستگاههای بهگر)
نظارت بر اجرای شاخص 25 عدالت در سلامت
اجرای مواد قانون کار در کارگاهها و اعمال موارد قانونی
ارزیابی و سنجش عوامل زیان آور موجود در کارگاهها
آموزش موازین بهداشت کار به کارفرمایان و کارگران در خصوص پیشگیری از بیماریهای شغلی و حوادث ناشی از کار
شاخص و آمار
شرح وظایف واحد بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت:
الف) برنامه ریزی
تهیه و تدوین برنامه عملیاتی
تهیه و تدوین پروفایل ایمنی شیمیایی
تهیه و تدوین برنامه اقدامات پیشگیرانه از بروز بیماریهای شغلی
تهیه و تدوین برنامه بهسازی کارگاههای قالیبافی روستایی خانگی
تهیه و تدوین برنامه ارزیابی عوامل زیان آور محیط کار
و... .
ب) نظارت و پایش
پایش فعالیت های خانه های بهداشت، مراکز بهداشتی درمانی
نظارت بر وضعیت بهداشت حرفه ای کارگاهها و کارخانجات سطح شهرستان
نظارت بر عملکرد کارشناسان بهداشت حرفه ای شاغل در صنایع
نظارت بر معاینات شاغلین در صنایع
نظارت بر کنترل عوامل زیان آور در صنایع
نظارت بر عملکرد بهسازی کارگاههای مشمول مشاغل سخت وزیان آور
نظارت بر کنترل مواد شیمیایی در بخش های مختلف
ج) هماهنگی
1- هماهنگی درون بخشی
هماهنگی با واحد های آموزش بهداشت، واحد بهداشت مدارس، گسترش و...
2- هماهنگی برون بخشی
هماهنگی با تمام ادارات مسئول در خصوص سلامت کارگران و محیط کارگاهها من جمله مراجع قضائی و شوراهای حل اختلاف ،هماهنگی با نیروی انتظامی درخصوص همکاری در لاک و مهر واحدهای متخلف و جلب متهمین، هماهنگی با شرکت آب وفاضلاب شهری و...
ه ) اقدامات اجرائی
اجرای برنامه بهداشت کشاورزی
اجرای برنامه سلامت قالیبافان
اجرای برنامه طب کار (معاینات دوره ای شاغلین)
اجرای برنامه معاینات رانندگان
اجرای برنامه ساماندهی روشنایی در محیط کار
اجرای برنامه مقابله با صدا
اجرای برنامه رگونومی
اجرای برنامه مشاغل سخت وزیان آور
اجرای برنامه آزمایشگاه بهداشت حرفه ای و اندازه گیری عوامل زیان آور
اجرای برنامه استقرار سیستم مدیریت بهداشت و ایمنی در مدارس
اجرای برنامه پایش ونظارت بهداشت حرفه ای در کارگاههای کمتر از 50 نفر
اجرای برنامه طرح کاهش و کنترل سیلیکوزیس
اجرای برنامه ایمنی شیمیایی
ج) آموزش
آموزش حین خدمت و بدو خدمت پرسنل بهداشت حرفه ای در زمینه برنامه های بهداشت حرفه ای از طریق برگزاری کارگاه آموزشی
آموزش دانشجویان کار آموز بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت
آموزش بهورزان خانه های بهداشت در زمینه بهداشت حرفه ای
آموزش رابطین
آموزش مدیران و مربیان آموزشگاه بهورزی
آموزش مدیران واحدهای تولیدی و شاغلین آنها
آموزش متصدیان صنوف تولیدی و فنی
آموزش کارشناسان بهداشت حرفه ای
ح) جمع آوری و تجزیه و تحلیل آمار و اطلاعات
جمع بندی فرمهای آماری ارسالی از مراکز بهداشت در معاونت امور بهداشتی
تهیه کارنامه عملکرد شش ماهه وسالیانه
ارسال پس خوراندآمار و فعالیت های انجام شده به مراکز بهداشت شهرستانها
تجزیه وتحلیل آمار و ا طلاعات
ارسال آمار عملکرد شش ماهه و سالیانه پس از تصحیح وتجزیه وتحلیل اطلاعات به مراکز سلامت محیط و کار
ط) عضویت در کمیته ها، کمیسیون ها، شوراها و جلسات کارگروه و گروههای کارشناسی
عضویت در کمیته مشاغل سخت وزیان آور
عضویت در گروههای کارشناسی زیر مجموعه کارگروه صنعت و معدن
عضویت در کمیته تدوین پروفایل ایمنی شیمیایی
عضویت در کمیته عوامل اجرایی ماده 5 قانون مدیریت پس ماندها
ب – مهمترین برنامه سلامت محیط عبارتنداز:
نظارت و کنترل کیفی آب و فاضلاب
مبارزه با ناقلین
کنترل بهداشتی دفع مواد زائد
کنترل کیفی مواد غذایی
نظارت و کنترل بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی
نظارت و کنترل بهداشتی اماکن عمومی
بهداشت پرتوها
بهداشت محیط بیمارستان
بهداشت محیط مدارس
کنترل آلودگی هوا
برنامه کنترل دخانیات
آموزشگاه بهداشت اصناف
شاخص و آمارها
شرح وظایف واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت:
الف )برنامه ریزی
تهیه و تدوین برنامه عملیاتی
تهیه و تدوین برنامه طرح بسیج سلامت نوروزی
تهیه و تدوین برنامه اقدامات پیشگیرانه از بروز بیماریهای روده ای با اولویت التور
تهیه و تدوین برنامه اقدامات پیشگیرانه از بروز آنفلوانزای فوق حاد پرندگان
تهیه و تدوین برنامه طرح شبنم در مساجد ( شورای بهداشت نمازگزاران مساجد)
ب ) نظارت و پایش
پایش فعالیت های خانه های بهداشت، مراکز بهداشتی درمانی
نظارت بر عملکرد شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستائی در راستای تامین آب آشامیدنی بهداشتی برای افراد جامعه
نظارت بر عملکرد موسسات سمپاشی و ضدعفونی اماکن عمومی
نظارت بر عملکرد آموزشگاههای بهداشت اصناف
نظارت بر عملکرد شهرداری ها در خصوص جمع آوری و دفن بهداشتی زباله های شهری و طرح اتلاف سگهای ولگرد
نظارت بر عملکرد موسسات پرتو پزشکی، درمانگاهها، کلنیکهای پزشکی و مطبهای پزشکان و دندانپزشکان
ج ) هماهنگ
هماهنگی درون بخشی در حوزه سلامت محیط
هماهنگی برون بخشی با تمام ادارات درگیر در حوزه سلامت محیط
ه ) اقدامات اجرائی
اجرای طرح بسیج سلامت نوروزی
اجرای طرح تشدید کنترل مراکز تهیه و توزیع مواد غذائی و اماکن عمومی
اجرای برنامه شهر سالم و روستای سالم
اجرای دستور العملهای واصله از معاونت بهداشتی
اجرای طرح ادغام بهداشت مواد غذائی در سیستم شبکه
اجرای طرح شبنم در سطح مساجد
اجرای طرح حذف جوش شیرین ازنان نانوائی ها
توقیف مواد غذائی فاسد و غیرمجاز و معدوم سازی آنها
ارجاع پرونده واحد های صنفی متخلف به مراجع قضائی و تعزیرات حکومتی
اجرای برنامه های بهسازی محیط روستاها با اولویت سرویس بهداشتی و آبخوری مدارس، توالتهای روستائی، دفع زباله و فاضلاب
رسیدگی به شکایات مردمی درزمینه بهداشت محیط، مواد غذائی، فاضلاب، زباله و...در سامانه 190
ج ) آموزش
آموزش حین خدمت و بدو خدمت پرسنل بهداشت محیط در زمینه بهداشت محیط ومواد غذائی از طریق برگزاری کارگاه آموزشی
آموزش کارکنان مراکز بازتوانی وابسته به بهزیستی در زمینه بهداشت محیط و موادغذائی
آموزش بهورزان خانه های بهداشت در زمینه بهداشت محیط و مواد غذائی
آموزش رابطین
آموزش مدیران و مربیان بهداشت مدارس
ح) جمع آوری وتجزیه وتحلیل آمار واطلاعات
ط) عضویت در کمیته ها، کمیسیون ها، شوراها و جلسات کارگروه و گروههای کارشناسی
عضویت در کمیسیون نظارت استان بعنوان نماینده بهداشت و درمان
عضویت در کارگروه بهداشت و درمان حوادث و سوانح غیر مترقبه
عضویت در گروههای کارشناسی زیر مجموعه کارگروه بهداشت
عضویت در کمیته اجرائی کاهش آلودگی هوای
عضویت در کمیته اتلاف سگهای ولگرد
عضویت در کارگروه مدیریت پس ماندها
عضویت در کارگروه تدفین اجساد در بلایای طبیعی